متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/09/29
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

اهمیت تامین مایعات در زمان ابتلا به کرونا

اهمیت تامین مایعات در زمان ابتلا به کرونا

بدن از حدود 70 ٪آب تشکیل شده است. آب به طور معمول در ادرار، مدفوع، از طریق پوست و دستگاه تنفسی دفع میشود. در هنگام ابتلا به تب، بدن به سرعت آب از دست میدهد.

 

برای بزرگسالان با تب39 درجه سانتیگراد، تعریق منجر به از بین رفتن حدود 900 سی سی مایعات در طول 24 ساعت به همراه 100 سی سی آب اضافی از دست رفته هنگام سرفه و تنفس میشود. همچنین تهوع، استفراغ و یا اسهال و همچنین مصرف ناکافی مایعات ناشی از کم شدن اشتها میتواند باعث از دست رفتن بیشتر مایعات شود.

 کاهش وزن ناخواسته و سریع در هنگام بیماری نشانگر این است که بدن مایعات را از دست میدهد و از عضلات برای تامین انرژی و حفظ عملکردهای طبیعی بدن استفاده می کند. از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری و بهبودی تأثیر میگذارد.

هیدراتاسیون (تامین مایعات) و تغذیه نقش مهمی در واکنش بدن و واکنش آن به ویروس 19 COVID- دارند و بخش مهمی از درمان پزشکی فرد مبتلا هستند. از علائم کمبود آب بدن میتوان به افزایش تشنگی، تب، ادرار با رنگ تیره، کاهش تولید ادرار، خشکی دهان، افزایش ضربان قلب، خستگی و کلافه بودن اشاره کرد که لازم است مورد توجه قرار گیرند و در صورت بروز این علائم توجه بیشتری به تامین مایعات صورت بگیرد.

توصیه ها برای هیدراتاسیون و تامین مایعات کافی:

• حتی اگر فرد تشنه یا گرسنه نباشد، مهم است که برای پشتیبانی از توانایی بدن در مبارزه با ویروس و پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی بدن، همچنان به خوردن و نوشیدن مایعات ادامه دهد مصرف 8-6 لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند آب میوه های طبیعی به‌عنوان بهترین نوشیدنی توصیه می‌شود.

- هنگام کمبود آب بدن، ترشحات تنفسی غلیظ تر می شود و تمیز کردن آنها از ریه ها دشوار است. عدم توانایی در تمیز کردن ترشحات از ریه ها ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی و یا حتی افزایش استعداد ابتلا فرد به ذات الریه شود. بنابراین فرد باید مایعات بدن که از دست رفته را جایگزین کرده و ترشحات تنفسی خود را رقیق تر کند.

- مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه طبیعی و آب سبزی‌های تازه ،چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به مقدار کافی به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی استفاده شود.

- مصرف انواع آب میوه طبیعی که علاوه بر افزایش تحمل برای دریافت بیشتر مایعات، سبب دریافت بیشتر مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها و تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

- حداقل باید هر 15 دقیقه 60 تا 120سی سی مایعات نوشیده شود.

- فرد باید خود را از نظر علائم کمبود آب بررسی کند. مصرف مایعات خود را در صورت لزوم افزایش دهید تا اطمینان حاصل شود که هر چهار ساعت ادرار زرد کم رنگ دارد.

- مایعات را در باید در کنار تخت خود نگه داری شود که در طول شب هم آب نیز خورده شود.

- در هنگام استفراغ یا اسهال، اطمینان حاصل شود که یک محلول هیدراتاسیون خوراکی علاوه بر آب مصرف شود.

دستورالعمل محلول برای هیدراتاسیون :

موارد زیر را در پارچ مخلوط کنید ¾ - ½ قاشق غذاخوری نمک، 1 لیوان آب میوه های طبیعی، 3 لیوان آب

 

" فاطمه شفیعی" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 34213
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید